JetAir luftridån

ENERGIEFFEKTIVA JETAIR LUFTRIDÅER

 

Förutom att spara energi förhindrar luftridån drag och skapar behagligare arbetsförhållanden.
Luftridån kan även användas för att på ett effektivt sätt förhindra luktproblem samt att insekter och damm kommer in i arbetsutrymmen.

Luftridåer till industrin används i lager, produktionsanläggningar, logistikcentraler, transportterminaler, underhålls- och reparationsverkstäder samt biltvättar. En jämn värme i arbetsutrymmen påverkar också arbetsergonomin genom att förhindra drag och därigenom förbättra arbetsförhållanden.

 

LUFTRIDÅNS FUNKTIONSPRINCIP

 

Med hjälp av JetAir luftridåapparat skapas en luftsluss i dörröppningen för att förhindra att luft flödar in och ut. På så sätt minskar energiförlusten och man sparar på kostnaderna för uppvärmning.

Fläkten startar automatiskt när dörren öppnas och bildar en luftridå i dörröppningen. Fläkten stannar igen när dörren stängs. Om man vill kan man också stänga av fläkten.

Vid behov kan man använda två fläktar och ett vertikalt munstycke i breda dörröppningar.

 

MODULÄR SKRÄDDARSYDD KONSTRUKTSION
Fläktenheten lämpar sig för trånga utrymmen, eftersom den vid behov kan placeras längre bort från munstycksröret, t.ex. upp till taket. På så sätt kan man använda varm rumsluft för att skapa en luftridå i dörröppningen. Man kan även få till exempel insugnings- eller avloppsljuddämpare som tillbehör.

 

JetAir luftridåer finns i industrihallar, biltvättar, bilverkstäder, på mässdörrar osv.

Broschyr >>  Jetair A4-20201103 – PDF